Kursansvarlig – Atle Hauge

– Lærte å padle havkajakk i 1996 i Bodø Kajakklubb

Bodø kajakklubb har alltid satt sikkerhet høyt, og her kalles sikkerhetsutstyr som tørrdrakt, ekstraåre, pumpe, slepeline og årepute for standardutstyr. I Bodø kan en ikke ligge og vente til det kommer en båt forbi, en må være forberedt på å hjelpe seg selv om uhellet skulle være ute. Dessuten er vannet kaldt og været kan snu fort.

Mossesundet er en fin padleplass i nærområdet.

– Har padlet i Mosseregionen siden 2005

I 2005 begynte han å padle på Østlandet, og begynte å padle i området rundt Son og Moss. Jeløya, øyene utenfor Larkollen, og Vannsjøs mange, trange sund er blitt utforsket. Her er mange fine steder og varmere i vannet. Her finnes også svært mange kajakkpadlere, og flere er det blitt..

– Kursvirksomhet siden 2007
I løpet av de siste årene har han introdusert havpadling til flere tusen nybegynnere, både på organiserte kurs og privat.

Kursinstruktør
Våren 2007 tok han kajakkforbundets instruktørkurs. Han har fullt utstyr til alle elevene, kajakker, sikkerhetsutstyr, våt- eller tørrdrakter og tilhenger for 10 kajakker. Han er blitt pensjonist og kan nå tilby private introduksjonskurs rundt om på Østlandet med base i Son. Vanligvis starter en ut fra Kjøvangen eller Brevikbukta nær Son. Her er det alltid mulig å finne et sted i ly, så avlysning er sjelden. Det er mulig å bestille kurs på hjemplassen, hvis en har et egnet sted og fyller opp et kurs med minst 6 deltakere.