Kursansvarlig – Atle Hauge

– Lærte å padle havkajakk i 1996 i Bodø Kajakklubb

Bodø Kajakklubb er en av Norges største. I Bodø er det et aktivt kajakkmiljø til tross for at en befinner seg i Norges mest vindfulle by. Dette er nok fordi en rundt Bodø har noen av verdens flotteste padleområde, like ved byen og på alle kanter. Fra åpne havstrekninger, til et arkipel av småøyer i havgapet hvor en kan smyge seg i trange sund mellom et utall av øyer, og lange fjordarmer uten bebyggelse eller veier, der en kan finne lune viker og sandstrender for rast og overnatting. Og alle steder kneiser det skarpe topper opp av havet, gjenglemte nunataker fra en istid som egentlig ikke var så lenge siden; Børvasstindan, Kjerringøy, Landegode, Sørfugløy, Steigtinden, og helt ute i vest den lange, taggete Lofotveggen.

Bodø kajakklubb har alltid satt sikkerhet høyt, og her kalles sikkerhetsutstyr som tørrdrakt, ekstraåre, pumpe, slepeline og årepute for standardutstyr. I Bodø kan en ikke ligge og vente til det kommer en båt forbi, en må være forberedt på å hjelpe seg selv om uhellet skulle være ute. Dessuten er vannet kaldt og været kan snu fort.

Mossesundet er en fin padleplass i nærområdet.

– Har padlet i Mosseregionen siden 2005
I 2005 begynte han å padle på Østlandet, og begynte å padle i området rundt Son og Moss. Jeløya, øyene utenfor Larkollen, og Vannsjøs mange, trange sund er blitt utforsket. Her er mange fine steder og varmere i vannet. Her finnes også mange kajakkpadlere, men mindre organisert. Det er padling som sportsaktivitet som er organisert, ikke så mye havpadlingen. Og folk tenker lite sikkerhet!

– Kursvirksomhet siden 2007
I løpet av de siste årene har han introdusert havpadling til mange hundre nybegynnere, både på organiserte kurs og privat.

Kursinstruktør
Våren 2007 tok han kajakkforbundets instruktørkurs. Han har kjøpt inn kajakker og utstyr, tilhenger for 9 kajakker, og kan nå tilby introduksjonskurs og sikkerhetskurs i Østfold og Akershus, med base i Son. Vanligvis starter en ut fra Kjøvangen eller Brevikbukta i Jeløysundet. Det er mulig å bestille kurs på hjemplassen, hvis en fyller opp et kurs med minst 6 deltakere.